Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Υπάρχει πάντα χρόνος για να ζήσεις

Γράφει η Φλώρα Σπανού

Υπάρχει, άραγε, ακόμη χρόνος για να ζήσεις με τον σωστό άνθρωπο;

Αναρωτιέσαι, πολλές φορές, γιατί ξέρεις πως τα χρόνια έχουν περάσει, γιατί ξέρεις πως ο χρόνος σου λιγοστεύει, γιατί ξέρεις πως είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον «σωστό» άνθρωπο.
Κι όταν τον βρίσκεις επιτέλους σκέφτεσαι. Γιατί ήρθε τόσο αργά; Γιατί ήρθε τώρα; Τώρα που ο χρόνος που απομένει δεν είναι αρκετός για να ζήσετε όλα όσα θα ήθελες;

Μα για σκέψου να μην ερχόταν καθόλου. Οπότε τι είναι καλύτερο; Να έρθει και να ζήσετε λίγες στιγμές μαζί ή να μην είχε έρθει ποτέ;


Οπότε; Υπάρχει χρόνος. Όταν και οι δύο πλευρές το θέλουν τότε θα βρουν χρόνο για να συνυπάρξουν και να μοιραστούν όμορφες στιγμές μαζί.

Γιατί όταν δύο άνθρωποι τρέφουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον τότε ακόμη και τον λιγοστό χρόνο που μπορεί να έχουν θα ξέρουν να τον εκτιμήσουν σωστά και να τον εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Γιατί τι πιστεύετε πως όλοι όσοι έχουν βρει τον άνθρωπό τους ξέρουν να εκμεταλλεύονται τον χρόνο όπως πρέπει όταν είναι μαζί του; Πολύ αμφιβάλλω. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που το κάνουν.

Γιατί, συνήθως, στα δεδομένα δεν δίνουμε την αξία που απαιτείται.

Μόνο όταν τα δεδομένα κάποια στιγμή γίνουν ζητούμενα τότε θα καταλάβουμε τα λάθη που κάναμε και θα τα εκτιμήσουμε. Όμως, τότε ίσως να είναι πλέον αργά.

Οπότε το να βρεις τον σωστό άνθρωπο ακόμη και όταν τα χρόνια θα έχουν περάσει θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό.

Ακόμη και όταν τον βρεις στην πιο δύσκολη φάση της ζωής σου. Γιατί σίγουρα αν είναι ο «σωστός» θα σε στηρίξει όπως πρέπει και ο χρόνος που θα ζήσετε μαζί θα αποδείξει πως ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή στην ζωή σου τελικά. Τότε που τον είχες πραγματικά ανάγκη.

Γιατί οι «σωστοί» για εμάς άνθρωποι έρχονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές για να μας αποδείξουν πως τελικά αυτή ήταν η καλύτερη χρονική περίοδος για να μας συναντήσουν.


Οπότε χρόνος υπάρχει και βρίσκεται όταν το θέλουμε πολύ.

Σκεφτείτε πως κάποιοι άνθρωποι ανάμεσά μας βρίσκουν τον έρωτα λίγο πριν φύγουν από αυτή τη ζωή. Ζουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα έστω και για κάποιες ελάχιστες στιγμές. Ζουν το σήμερα σαν να μην υπάρχει αύριο. Γιατί ξέρουν να εκτιμούν την αξία του χρόνου.

Έτσι είναι κάποια πράγματα μπορεί να μοιάζουν απίστευτα όμως συμβαίνουν και στην πραγματικότητα όχι μόνο στις ταινίες.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν, να εκτιμούν ακόμη κι όταν για εκείνους ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα.

Γιατί όσο ζεις και ονειρεύεσαι υπάρχει πάντα ελπίδα να γνωρίσεις το σωστό άνθρωπο και να βρεις χρόνο να ζήσεις μαζί του.

Γιατί όσο υπάρχει αγάπη και όσο υπάρχουν εκείνα τα πράγματα που θα σας ενώνουν πάντα θα βρίσκεται χρόνο για να είσαστε μαζί.

Αρκεί να το θέλεις και να το πιστεύεις και φυσικά να προσπαθείς για αυτό!


Πηγή
http://www.loveletters.gr