Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ξηρότητα και ενυδάτωση κάτω άκρων

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Ήλιος, ζέστη και σανδάλια το καλοκαίρι προκαλούν ανεπιθύμητη ξηρότητα στα πόδια σας. Δείτε πώς μπορείτε να την αποφύγετε.

Το καλοκαίρι η ξηρότητα στα άκρα, και ιδίως στα κάτω, μπορεί να γίνει από ενοχλητική έως επώδυνη. Αυτό που χρειάζεται το δέρμα στο σημείο αυτό είναι ενυδάτωση, προκειμένου να δείχνει περιποιημένο, αλλά και ειδική περιποίηση προς αποφυγή ανεπιθύμητων συνεπειών της επαφής με το αλάτι, αλλά και της έκθεσης στην ακτινοβολία και τον καύσωνα.

Πώς να διατηρήσετε απαλά και ενυδατωμένα τα πόδια σας το καλοκαίρι

Ξεκινώντας με τη χρήση υλικών που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, το χοντρό αλάτι και το ξύδι, γίνεται εφικτή μια αρχική απολέπιση, έτσι ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της περιοχής αυτής και έπειτα να προχωρήσουμε σε διαδικασίες ενυδάτωσης.

Συνδυάζοντάς τα με ζεστό νερό, θα απολαύσετε τις χαλαρωτικές αλλά και τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες.

Βαζελίνη το βράδυ πριν τον ύπνο και κάλτσες, είναι η επόμενη ιδέα. Η θερμότητα θα κάνει τη δουλειά της και εσείς θα δείτε διαφορά.

Μια καλή λύση για το ζήτημα των καταπονημένων ποδιών είναι το μασάζ με αιθέρια έλαια, η το ποδόλουτρο με φασκόμηλο (το οποίο περιορίζει και την κακοσμία).

Οι ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού αλατιού σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες λεμόνι, θα μπορούσαν να κάνουν καλό στα ταλαιπωρημένα άκρα σας.

Τέλος, η τοποθέτηση γιαουρτιού για λίγα λεπτά στο σημείο που έχει εκτεθεί στον ήλιο, είναι μια καλή τακτική για ανάρρωση από εγκαύματα, χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες.

Το να φοράτε άνετα παπούτσια παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την εικόνα των κάτω άκρων σας, καθώς και το να κάνετε συχνή χρήση της ελαφρόπετρας και ακόμα πιο συχνή τοποθέτηση ενυδατικής κρέμας.

Tip: Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε αντιηλιακό γαλάκτωμα και στα πέλματα, όπως και κάποιο after sun προϊόν, πριν βγείτε από το σπίτι.

Λίγο λάδι το βράδυ πριν τον ύπνο, θα ήταν μια εξίσου καλή επιλογή για τα πολύ ταλαιπωρημένα πόδια.

Είτε αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα με σπιτικά υλικά, εφέ με προϊόντα της αγοράς που κυκλοφορούν για τον σκοπό αυτό, σημασία έχει να μην ξεχνάτε την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζονται τα άκρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Πηγή
https://www.flowmagazine.gr