Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Κρυφά σημάδια: πώς θα καταλάβετε ότι η επιδερμίδα σας γερνάει από τα 25 σας;

Ρυτίδες στο μέτωπο, το πόδι της χήνας και σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτά είναι τα προφανή! Αλλά υπάρχουν κάποια λιγότερο γνωστά και πιο διακριτικά σημάδια της γήρανσης της επιδερμίδας που ξεκινούν από τα 25!

Κηλίδες από τον ήλιο

Οι κηλίδες από τον ήλιο στα 30 είναι ένα κρυφό σημάδι. Αν τα εμφανιστούν νωρίς στο πρόσωπό σας, σημαίνει πως έχετε ήδη εκτεθεί σημαντικά στον ήλιο.

Τι να κάνετε: Ελαχιστοποιήσετε τη βλάβη και να καθυστερήσετε τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο και μία πρωινή κρέμα με αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες και να προστατεύσει το κολλαγόνο. Το βράδυ, χρησιμοποιήστε κρέμα με ρετινόλη για να διεγερθεί η παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Λιπόσαρκα χέρια

Η απώλεια του υποδόριου ιστού, οστικής και μυικής μάζας, έχουν ως αποτέλεσμα λιπόσαρκο πρόσωπο και χέρια, ενώ οι κρόταφοι και τα κάτω βλέφαρα μπορεί να δείχνουν σκαμμένα. Η διαδικασία αυτή είναι τόσο σταδιακή που ίσως να μην αντιληφθείτε στην αρχή τις διαφορές.

Τι να κάνετε: Αντιστάθμισε τις απώλειες αυτές ενισχύοντας το δέρμα σας με υαλουρονικό οξύ. Το φυσικό υαλουρονικό οξύ μειώνεται με τα χρόνια κάτι που συμβάλει σε αδρή υφή και απώλεια της πυκνότητας του δέρματος.

Ο λαιμός εμφανίζει κηλίδες και ερεθισμούς

Το ανομοιόμορφο χρώμα στο λαιμό και στο ντεκολτέ αποτελούν στοιχεία πρόωρης φωτογήρανσης. Αν το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα, αυτό αποτελεί ένδειξη γήρανσης – το υγιές δέρμα έχει ένα ισχυρό δερματικό φράγμα που αντιστέκεται στις χρόνιες φλεγμονές.

Τι να κάνετε: Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τη φωτογήρανση από τις UV ακτίνες, η οποία προκαλεί καφεκόκκινες κηλίδες στο λαιμό ενώ η βιταμίνη C χαρίζει λάμψη και ομοιομορφία στην επιδερμίδα σας.

Το μυστικό

Επαρκής ύπνος, καλή διατροφή και καθημερινή ενυδάτωση αποτελούν το τρίπτυχο της αντιγήρανσης.

Πηγή
http://omorfamystika.gr