Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

5 μυστικά αντιγήρανσης για την πιο ευαίσθητη περιοχή: τον λαιμό!

Αν θέλετε να δείχνετε νεότερη δεν αρκεί να περιποιείστε και να φροντίζετε μόνο την επιδερμίδα του προσώπου σας. Θα πρέπει να δείχνετε αντίστοιχη αγάπη και στον λαιμό σας. Μάθετε λοιπόν μερικά απλά μυστικά αντιγήρανσης για τον λαιμό και εφαρμόστε τα στην καθημερινότητα σας!

Ο λαιμός προδίδει την ηλικία μιας γυναίκας. Είναι το σημείο του σώματος που έχει ευαίσθητη επιδερμίδα και δεν μπορεί να διορθωθεί εύκολα η ύπαρξη ρυτίδων. Η πρόληψη λοιπόν είναι η καλύτερη μέθοδος για να διατηρήσετε τον λαιμό σας όμορφο και νεανικό.

Ακόμη κι αν είστε μόλις 20 ετών θα πρέπει να φροντίσετε ο λαιμός σας να διατηρήσει την ελαστικότητα του και να μην κάνετε κινήσεις που θα προκαλέσουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αποφύγετε να τον καταπονείτε χωρίς σοβαρό λόγο και βελτιώστε τη στάση του σώματος σας τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και στον ύπνο σας.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά αντιγήρανσης για τον λαιμό που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για να κρύψετε την ηλικία που προδίδει ο λαιμός σας;


1 Η ενυδατική κρέμα

Στο εμπόριο υπάρχουν κρέμες οι οποίες είναι «ειδικές» για την περιοχή του λαιμού. Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα προσφέρει και η απλή σας ενυδατική – αντιγηραντική κρέμα προσώπου (ημέρας ή νύχτας). Γιατί λοιπόν να ξοδεύετε χρήματα για να αγοράσετε ένα επιπλέον καλλυντικό προϊόν, όταν μπορείτε να κρύψετε τα σημάδια του χρόνου που έχει ο λαιμός σας με την απλή σας κρέμα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την εφαρμόζετε τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο λαιμό σας. Έτσι, μπορεί ο λαιμός να προδίδει την ηλικία, αλλά αυτή θα είναι μικρότερη από την κανονική σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μια κρέμα που περιέχει ρετινόλη και πεπτίδια. Αυτά τα δυο συστατικά τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό από τα μυστικά αντιγήρανσης για τον λαιμό.



2 Το αντιηλιακό
Ως γνωστόν, το αντιηλιακό είναι απαραίτητο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, λίγες είναι οι γυναίκες που φροντίζουν να το εφαρμόζουν και στο λαιμό τους. Κι όμως αυτή η τόσο απλή, αλλά σημαντική κίνηση είναι πάρα πολύ σημαντική. Επειδή, ο λαιμός προδίδει την ηλικία, καλό θα είναι να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας προκειμένου να κλέψετε μερικά χρόνια. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο αντιηλιακό. Μην αμελείτε λοιπόν να το εφαρμόζετε τόσο στο πρόσωπο, όσο στο λαιμό και το ντεκολτέ σας. Η επιδερμίδα σε αυτά τα σημεία είναι ευαίσθητη και εκτίθεται πολύ στον ήλιο, ειδικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

3 Το κινητό
Κι όμως άλλο ένα από τα μυστικά αντιγήρανσης για τον λαιμό είναι η αποφυγή του κινητού τηλεφώνου. Το σκύψιμο του κεφαλιού σας όταν κοιτάτε την οθόνη του κινητού είναι μια στάση που δεν ευνοεί το σώμα. Σε βάθος χρόνου, η θέση αυτή προκαλεί προβλήματα στον αυχένα και την σπονδυλική στήλη, όπως και πόνους. Αυτά βέβαια δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα που προκαλεί. Η συνεχόμενη σκυφτή θέση του κεφαλιού δημιουργεί βαθιές γραμμές που μετατρέπονται σε ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού. Έτσι, ο λαιμός προδίδει την ηλικία και μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να προσθέτει και χρόνια. Προκειμένου λοιπόν να μην κάνετε το λαιμό σας να σας δείχνει μεγαλύτερη, αποφύγετε όσο μπορείτε τη χρήση του κινητού σας ή φροντίστε να το κρατάτε στο ύψος των ματιών σας.

4 Η σωστή στάση σώματος στον υπολογιστή

Ο υπολογιστής έχει γίνει απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Τόσο στη δουλειά, όσο και στο σχολείο. Βρείτε λοιπόν το κατάλληλο ύψος της καρέκλας, έτσι ώστε τα μάτια σας να κοιτάνε ευθεία και να μην χρειάζεται να σκύβετε και να καταπονείτε τον αυχένα σας. Με αυτό τον τρόπο, όπως και με το κινητό, αποφεύγετε την δημιουργία ρυτίδων κι έτσι ο λαιμός σας δεν προδίδει την ηλικία σας. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα εύκολα μυστικά αντιγήρανσης για τον λαιμό.

5 Ο καθαρισμός
Ο καθαρισμός του λαιμού από προϊόντα μακιγιάζ, ρύπους και σκόνες από το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν του προσώπου κι ας απαιτεί λίγο περισσότερο από το χρόνο σας. Χρησιμοποιήστε το γαλάκτωμα ή τη λοσιόν σας και σε αυτήν την περιοχή για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πρόωρης γήρανσης.

Πηγή
http://omorfamystika.gr