Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Τι κρέμα πρέπει να φοράτε σε κάθε ηλικία

Πείτε μας τα χρόνια σας, να σας πούμε τί κρέμα χρειάζεστε.

Εφηβεία (13 – 19)
Χρειάζεστε: Καθαριστικό + ενυδατική
Το motto «όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα» ισχύει και για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας. Η εφηβική επιδερμίδα συνήθως είναι πιο λιπαρή ή παράγει περισσότερο σμήγμα, οδηγώντας σε κλειστούς πόρους, σπυράκια και ακμή. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δερματική ισορροπία με μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για το ακνεϊκό δέρμα.

20 – 30
Χρειάζεστε: Καθαριστικό + ενυδατική με αντιοξειδωτικά + αντηλιακή + κρέμα ματιών
Στα 20 το δέρμα γενικώς χαρακτηρίζεται από την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα και τη λάμψη. Γι’ αυτό στην κρίσιμη δεκαετία των 20, βάζετε τα θεμέλια για την επιδερμίδα που θα έχετε στο μέλλον. Αν βαριέστε λοιπόν το βραδινό ντεμακιγιάζ και ξεχνάτε να φορέσετε ενυδατική κρέμα το πρωί το μέλλον της επιδερμίδας σας δεν είναι πολύ καλό. Χρειάζεστε καθημερινό καθαρισμό, πρωί και βράδυ, ενυδάτωση που να διαρκεί και να ενισχύει το κολλαγόνο, και κρέμα νύχτας από τα 30 και μετά όπως και κρέμα ματιών. Επίσης μην ξεχνάτε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία το πρωί. Στα 30 ξεκινά η μείωση παραγωγής κολαγόνου και ελαστικών ινών, τα πρώτα σημάδια από την επιβλαβή δράση του ήλιου είναι εμφανή, συνεπώς οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

40 – 50
Χρειάζεστε: Ήπιο καθαριστικό γαλάκτωμα + serum + ενυδατική + αντηλιακή + κρέμα ματιών + λευκαντική κρέμα
Η γήρανση είναι αναπόφευκτη ό,τι κι αν κάνουμε και αυτό δεν είναι κακό. Στα 40 η επιδερμίδα έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη της και τη σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό. Οι ορμονικές αλλαγές που έχει αρχίσει να βιώνει η γυναίκα συμβάλουν στο να γίνει το δέρμα πιο θαμπό και ξηρό, οι δυσχρωμίες και οι ρυτίδες είναι πλέον πιο εμφανείς. Εφαρμόστε καθημερινά στο πρόσωπο και στο λαιμό μία πλούσια ενυδατική κρέμα ανόρθωσης και σύσφιξης.

Πηγή
http://omorfamystika.gr