Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Χαμογέλα μωρέ.. τι σου ζητάω;

Γράφει η Ελένη Σάββα

Χαμογέλα σου λέω…
Θα μου υποσχεθείς ότι θα χαμογελάσεις; Έτσι σε θέλω. Έτσι μ’αρέσει να σε βλέπω. Με χαρά. Με ευτυχία. Σου το ‘χω ξαναπεί, η ευτυχία σου πάει! Πρέπει να την ψάχνεις.


Αν δεν την ψάξεις, δεν θα την βρεις. Αν δεν την δημιουργήσεις, δεν θα έρθει μόνη της. Γι’αυτό σου λέω, μη κοιτάς πίσω. Να κοιτάς μπροστά, μόνο μπροστά! Να μαθαίνεις να αγαπάς κάθε μέρα περισσότερο. Να κοιτάς γύρω σου και να εκτιμάς το καθετί λίγο περισσότερο κάθε μέρα!

Τί είναι η ζωή; Στιγμές. Στιγμές που πρέπει να τις γεμίσουμε… Να τις γεμίσουμε για να μας γεμίσουν. Να κάνεις κάθε μέρα όνειρα!
Ναι, κάθε μέρα καινούρια! Μικρά, μεγάλα, καθόλου σημασία δεν έχει! Αρκεί να ονειρεύεσαι.

Όταν ονειρεύεσαι θα αντλείς δύναμη…
Και τα αστέρια ξαφνικά θα σου φαίνονται σαν να είναι κάτι μαγικό. Και τα λουλούδια στο δρόμο θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο όμορφη είναι η ζωή μας!
Και τότε η αγάπη θα σε βρει. Θα σε βρίσκει κάθε μέρα, με χίλιους δυο τρόπους. Άλλοτε θα την νιώθεις έντονα, κι άλλοτε πιο λίγο.
Μα θα είναι πάντα παρούσα. Κι αυτή η αγάπη θα σε κάνει να κοιμάσαι τη νύχτα με ένα χαμόγελο στη ψυχή και μια ηρεμία. Θα σε κάνει να θέλεις να ξυπνήσεις, για να αδράξεις το ακατόρθωτο.


Κάποιες μέρες ίσως χρειαστεί να μεταδώσεις το χαμόγελο σου. Μη διστάσεις. Η αγάπη όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται. Η αγάπη όταν είναι αληθινή, είναι μαγική. Και όμορφη! Κάνει τη ζωή αλλιώς. Της δίνει μουσική και χρώμα!

Μην την αρνείσαι την αγάπη σου λέω… Είναι παντού γύρω σου. Αρκεί να την δεις. Ψάξε λίγο. Σου υπόσχομαι ότι αξίζει τον κόπο! Σου υπόσχομαι πως δεν θα το μετανιώσεις ποτέ που θα αγαπήσεις τη ζωή…
Και μην ανησυχείς. Καθόλου να μην ανησυχείς. Όσα είναι να έρθουν, θα έρθουν. Η ζωή πάντα μας δίνει αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε. Όλα καλά θα πάνε. Κι αν έρθει κάτι στραβό, χαμόγελα του. Χαμογέλα σε όλα. 

Βρες το νόημα της ζωής μέσα σου, και κρατά το καλά. Χαμογέλα μου… Βρες την τρέλα σου και αγάπησε την. Κάνε κάθε κομμάτι της ζωής δικό σου. 

Μην αφήνεις τις σκέψεις να σε τρελαίνουν, άσε τις μονάχα να σε ταξιδέψουν σε κόσμους φανταστικούς και υπέροχους. Σε κόσμους που γεννιούνται απ’ την καρδιά σου, απ’ τα όνειρα σου…
Σε αγαπημένους κόσμους που κάθε μέρα θα προσπαθείς να φέρεις στην πραγματικότητα.



Πηγή
http://www.loveletters.gr