Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

4 μυστικά για να αντιμετωπίσετε το «πόδι της χήνας»

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως «πόδι της χήνας», δυστυχώς κάνουν από πολύ νωρίς την εμφάνισή τους.

Το συχνό χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι. Έτσι, ο μυς τεντώνεται και έπειτα μαζεύεται και αυτή η κίνηση που γίνεται αρκετές φορές, σιγά σιγά προκαλεί αυτές τις λεπτές γραμμές.

Πέρα από τις εκφράσεις, ο ήλιος και συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες που καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου, είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας. Και, τόσο απλά, δημιουργείται το λεγόμενο «πόδι της χήνας». Και πώς αντιμετωπίζεται;

1 Βάλ’τε τα γυαλιά
Όσο μισοκλείνετε τα μάτια κοιτώντας τον ήλιο, τόσο ανοίγετε το δρόμο στο «πόδι της χήνας». Κι αυτό γιατί οι συσπάσεις των βλεφάρων σας την ώρα που προσπαθούν να αποφύγουν τις ακτίνες, δημιουργούν έντονες γραμμές και ρυτίδες που πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο, καλοκαίρι με το καλοκαίρι. Όταν ξεχνάτε ή αμελείτε να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου σας, δεν αφήνετε απροστάτευτα μόνο τα μάτια σας αλλά και την υπερβολικά ευαίσθητη περιοχή γύρω τους που σε κάθε ηλιόλουστη μέρα χάνει τη νεανική της όψη. Γι’ αυτό, μην κλείνετε τα μάτια στο πρόβλημα. Φροντίστε να έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά στην τσάντα σας χειμώνα-καλοκαίρι, πάντα και παντού. Και βέβαια μην ξεχνάτε την απαραίτητη καθημερινή φροντίδα ηλιοπροστασίας και αντιγήρανσης.

2 Κόψτε το κάπνισμα

Το ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τη υγεία το ξέρετε. Ώρα να μάθετε ότι η φθορά του οργανισμού πάει πακέτο και με τη φθορά της επιδερμίδας. Πρώτα απ’ όλα, το κάπνισμα μειώνει τη ροή οξυγόνου στο δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα και αποχρωματισμό. Επιπλέον, μειώνει και πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει υγιές, όπως τη βιταμίνη C που το βοηθά να προστατευτεί από τις βλάβες και να τις επανορθώσει. Αν λοιπόν, το «πόδι της χήνας» έχει αρχίσει να εμφανίζεται και εσείς συνεχίζετε να καπνίζετε… πολύ απλά χειροτερεύετε το πρόβλημα. Και βέβαια, μην ξεχνάτε και τις λεπτές μικρές ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω απ’ τα χείλη σας από τη σύσπαση των χελιών σας σε κάθε ρουφηξιά. Τι άλλο χρειάζεστε για να πειστείτε να σβήσετε το επόμενο τσιγάρο;

3 Πάρτε βοήθεια από την κουζίνα!
3 Βγάλ’τε ένα δροσερό αγγούρι από το ψυγείο, κόψ’τε δύο φέτες και απλώστε τες κάτω από τα μάτια σας όσο θα χαλαρώνετε στον καναπέ. Το αγγούρι όχι μόνο μειώνει τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους που συνήθως «κουβαλούν» τα κουρασμένα μάτια αλλά προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση που επαναφέρει τη ελαστικότητα και μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης.

4 Κάντε σωστό ντεμακιγιάζ
Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική στο ντεμακιγιάζ, όπως ακριβώς και με κάθε κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, αφού πρόκειται για μία από τις πιο ευαίσθητες, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό. Το ντεμακιγιάζ που είναι μια διαδικασία που κάνουμε καθημερινά, θα πρέπει να γίνεται με ήπιες και ήρεμες κινήσεις. Αρκετά συχνά, για να ξεβάψουμε τη μάσκαρα και το μολύβι, ερεθίζουμε το μάτι. Προσέξτε το δέρμα σας και αυτό θα σας ανταμείψει!

Πηγή
http://omorfamystika.gr