Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πως να μικρύνετε μια μεγάλη μύτη με μακιγιάζ και άλλα φυσικά tips

Αναρωτιέστε πως μπορείτε να μικρύνετε τη μύτη σας φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε πλαστικό χειρουργό; Ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος είναι το μακιγιάζ. Πρόκειται άλλωστε για ένα εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει γενικότερα να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία και να κρύψουμε τυχόν ατέλειες.


Η ρινοπλαστική δεν είναι λοιπόν η μόνη λύση για να αποκτήσετε μικρότερη μύτη. Χρησιμοποιήστε τα πινέλα σας και τις τεχνικές του contouring και highlighting για να δημιουργήσετε μια εικόνα που θα κάνει μια χοντρή και μεγάλη μύτη να δείχνει πιο λεπτή και γαλλική.


Πέρα όμως από το μακιγιάζ της μύτης, υπάρχουν και μερικά ακόμη μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα τα δούμε στη συνέχεια του άρθρου.

Βήμα βήμα το κατάλληλο μακιγιάζ για μικρότερη μύτη 

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας τη βάση του μακιγιάζ, δηλαδή το makeup και το concealer.

Πάρτε ένα ανοιχτόχρωμο highlighter, που δεν είναι ιριδίζον και σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή στη μέση της μύτης.
Απλώστε τη γραμμή αυτή ελαφρώς με το χέρι για να αναμειχθεί με την βάση του μακιγιάζ.
Επιλέξτε το ιδανικό καλλυντικό ανάμεσα σε ένα concealer, κάποιο προϊόν για contouring ή μια σκιά ματιών 2 τόνους πιο σκούρα από το make up σας. Αν το πρόσωπο σας έχει τάση λιπαρότητας αποφύγετε τα κρεμώδη καλλυντικά και προτιμήστε τα powder.
Κάντε με τη βοήθεια ενός γωνιακού πινέλου concealer δυο κάθετες γραμμές στα πλάγια της μύτης, που να ξεκινούν κάτω από την εσωτερική γωνία των ματιών. Όσο πιο κοντά γίνουν οι ευθείες, τόσο πιο μικρή θα φαίνεται η μύτη σας.
Με ένα φουντωτό πινέλο ανάμειξης σκιών απαλύνετε τις γραμμές χωρίς να σβήσουν εντελώς και κάντε το χρώμα πιο ομοιόμορφο.
Τέλος, απλώστε λίγη ματ πούδρα για να σταθεροποιήσετε την φωτοσκίαση.


Σε περίπτωση που η μύτη σας έχει μεγάλο μήκος και θέλετε να δείχνει πιο κοντή, χρειάζεται ακόμη ένα βήμα στην φωτοσκίαση. Αποφύγετε την χρήση highlighter μέχρι την άκρη της και δημιουργήστε μια οριζόντια σκιά με contouring στη βάση της για να δείχνει κοντύτερη. Αντίστοιχα αν η μύτη σας είναι λίγο χοντρή στο τελείωμα, κάντε contouring στις άκρες για να δείχνει λεπτότερη.

Πηγή
https://www.beautetinkyriaki.gr