Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Οι 10 «χρυσοί» κανόνες για να διατηρείς τον μεταβολισμό σου ενεργό όλη μέρα

Γράφει η Κωνσταντίνα ΜερκούρηΌσο πιο ενεργός είναι ο μεταβολισμός σου, τόσο ευκολότερα χάνεις κιλά ή παραμένεις σε μια σιλουέτα που σου αρέσει. Αυτό είναι κάτι που πια είναι ευρύτερα γνωστό. Πώς όμως θα καταφέρεις να το πετύχεις, αν δε σε βοηθά η κατασκευή του σώματος και ο οργανισμός σου; Υπάρχει τρόπος να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου; Ναι, ακολουθώντας τις παρακάτω 10 τακτικές.

1.Φάε όσο πρέπει

Μην αφήνεις πεινασμένο τον οργανισμό σου για ώρες, καθώς με τον τρόπο αυτό, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να «κοιμήσεις» τον μεταβολισμό σου. Φρόντισε να κάνεις μικρά και συχνά γεύματα.

2.Ξεκίνα σωστά τη μέρα σου με πρωινό

Δώσε ένα μπουστάρισμα στον μεταβολισμό σου και ενεργοποίησέ τον από το πρωί κιόλας, επιλέγοντας ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

3.Πιες τσάι ή καφέ

Μια κούπα καφέ ή τσάι μέσα στη μέρα, μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία του μεταβολισμού κατά 5 με 8%. Επέλεξε ο,τι σου αρέσει περισσότερο.

4.Ναι στις φυτικές ίνες

Η κατανάλωση ικανοποιητικών ποσοτήτων φυτικών ινών μέσα στη μέρα μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου έως και 30%. Φρόντισε να καταναλώνεις ημερησίως 25 γρ. από αυτές.

5.Πιες νερό
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού είναι ένα από τα βασικότερα σημεία για κάθε σωστή λειτουργία του σώματός σου. Και φυσικά, ο μεταβολισμός είναι μια από αυτές. Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ημερησίως.

6.Προτίμησε οργανικές τροφές

Όσο περισσότερο επιλέγεις να τρως οργανικά τρόφιμα, τόσο γρηγορότερα λειτουργεί ο οργανισμός σου. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη φυτοφαρμάκων και συντηρητικών που ενδέχεται να υπάρχουν σε μη βιολογικά προϊόντα, μιας και οι τοξίνες αυτές μπορούν να επηρεάσουν την καύση ενέργειας.

7.Πρόσθεσε πρωτεΐνες στη διατροφή σου

Ακόμα και αν είσαι vegan, φρόντισε να βρεις έναν τρόπο να συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου τις πρωτεΐνες, καθώς αυτές βοηθούν κατά πολύ την αύξηση του μεταβολισμού.

8.Φάε τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Οι μύες σου χρειάζονται οξυγόνο για να κάψουν το λίπος, και ένας τρόπος για να εμπλουτίσεις το σώμα σου με αυτό είναι η κατανάλωση τροφών με σίδηρο. Επιλέγοντας γεύματα που περιέχουν φασόλια, σπανάκι, οστρακοειδή ή κρέας, θα πετύχεις εύκολα τον σκοπό σου.

9.Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ

Ξέρεις ότι η κατανάλωση δύο ποτών μπορεί να μειώσει το μεταβολικό σου ρυθμό κατά 73%; Αν όχι, μάθε το.

10.Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση του μεταβολισμού σου σε καλά επίπεδα. Γι΄αυτό φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη.

Κεντρική φωτογραφία: Istock

Πηγή
https://www.missbloom.gr