Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Δυναμικές γυναίκες, ένα δώρο στον κόσμο…

Της Ιωάννας Τοπούζη

Ναι, θα μπει στον χώρο και θα τον γεμίσει με την ύπαρξη της! Ένας αταίριαστος συνδυασμός λάμψης και διακριτικότητας. Μια γυναίκα που εκπέμπει κάτι μοναδικό και αυτό δεν έχει σχέση με την εμφάνιση της. Είναι ο τρόπος που κινείται και κατακτά τους γύρω της… Ο τρόπος που θέτει και κατακτά τους στόχους της δείχνοντας πως είναι κάτι απλό…

Δυναμικές γυναίκες… δεν μπορείς παρά, να τις εκτιμήσεις, να τις θαυμάσεις, να τις σεβαστείς! Ο μύθος λέει πως αυτές τις γυναίκες τις φοβόμαστε… Λάθος, τις ερωτευόμαστε!

Γυναίκες που έχουν μάθει να παραπλανούν τους γύρω τους, πολλές φορές με ένα σκληρό προσωπείο, μα αν τις παρατηρήσεις θα δεις ότι στη ματιά τους μαρτυρούν αυτό που θέλουν και κρύβουν με επιτυχία από τον κόσμο. Γυναίκες που απλά περιμένουν να κάνεις τη σωστή κίνηση για να σε εμπιστευτούν και να ρίξουν κάθε τείχος που έχουν υψώσει γύρω τους. Έτοιμες να δώσουν το 100% του εαυτού τους σε όποιον αγαπήσουν και ανταποκριθεί στην αγάπη τους.
Πλάσματα μοναδικά που ασκούν μια θετική επιρροή στους γύρω τους, εμπνέουν τους άλλους να τις μιμηθούν. Κοντά σε όσους τις έχουν ανάγκη, έτοιμες να πέσουν με την καρδιά, οι άνθρωποι βασίζονται σε αυτές .

Γυναίκες δουλευμένες από τη ζωή, που ξέρουν πως δεν έγινες δυνατή σε ένα πρωί, αλλά χρειάστηκαν δάκρυα και πόνος .Παραμένουν δυνατές και είναι πάντα πρόθυμες να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες γυναίκες να γίνουν δυνατές.

Γυναίκες αυτάρκεις, που δεν χρειάζονται το πορτοφόλι και το κοινωνικό στάτους ενός άνδρα για να φανούν… Τα καταφέρνουν μόνες τους.. Γυναίκες που πιστεύουν στον εαυτό τους και δεν χρειάζονται υπεράσπιση. Ξέρουν τι θέλουν και τον τρόπο να το αποκτήσουν. Μαθημένες να έχουν τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων, έχουν την επιμονή και την υπομονή να περιμένουν να γίνουν όλα όπως εκείνες πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν. Δεν σταματούν ποτέ στη μέση της διαδρομής.

Μην τις μπερδέψεις με εγωίστριες, δεν είναι… δεν έχουν έπαρση… απλά έχουν μάθει να μπορούν. Δυναμικές προσωπικότητες που ακτινοβολούν, συχνά τρομάζουν τους «αδύναμους» άντρες. Όχι απαραίτητα κακό, μιας και μια τέτοια γυναίκα προορίζεται για κάποιο αντάξιο της, κάποιον που να του αξίζει.

Τρυφερές και ανεξάρτητες, δεν φοβούνται να φανερώσουν τα αδύναμα σημεία τους. Είναι γυναίκες που σε μια σχέση όσο κι αν δεν το περιμένεις, μπορεί να πληγωθούν βαθιά… αλλά και πάλι δεν τις φοβίζει μιας και γνωρίζουν ότι μπορούν να γιατρέψουν την πληγή. Θα βρουν τον τρόπο να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους. Κάθε φορά που καίγονται θαρρείς λάμπουν πιο πολύ, θαρρείς και το φως της φλόγας στέφει τα μαλλιά τους…

Έχουν μια καρδιά έτοιμη να σε παρασύρει σε μεγάλες περιπέτειες. Αγαπούν χωρίς όρια, κι αν βρουν ανταπόκριση, είναι γυναίκες πιστές που θα αφοσιωθούν μέχρι τέλους. Έχουν μια ιδιαίτερη αίσθηση της αγάπης, ένα διαφορετικό μέτρο στην έννοια « προσφέρω». Τα κάνουν όλα με ένα άσβεστο πάθος, με μια ιπποτική τιμιότητα, συνήθως αυτό είναι το σημείο που οι άνδρες το βάζουν στα πόδια… Δυσκολεύονται να αποδεχτούν την ένταση της έκφρασης, αυτή την «αρσενικά» δοσμένη θηλυκότητα.

Αυτό που γνωρίζω καλά πως αγνοούν οι περισσότεροι άνδρες είναι, ότι μια τέτοια γυναίκα έχει την ανάγκη να παραδώσει τα ηνία σε αυτόν που θα την αγαπήσει. Είναι τόσο κουραστικό να ελεγχείς τα πάντα διαρκώς. Οι πραγματικά δυναμικές γυναίκες νιώθουν πληρότητα και ανακούφιση να παραδώσουν τον έλεγχο στον εκλεκτό τους. Κάποιον που δεν θα έχει κόμπλεξ και ανασφάλειες, κάποιον που δεν θα πιστέψει ότι μια τέτοια γυναίκα τον καπελώνει ή τον επισκιάζει.

Μην μπερδέψεις την δυναμική γυναίκα με αυτή που βροντοφωνάζει ότι είναι «φεμινίστρια». Οι δυναμικές γυναίκες θαυμάζουν τους άνδρες. Είναι αυτή που θα σταθεί πλάι του και θα αντικατοπτρίζει τα σημεία που πρέπει να αναφερθούν για να γίνει καλύτερος. Είναι αυτή που θα τον εμψυχώσει για κάθε δυνατό στοιχείο του ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατός. Είναι γυναίκα έμπνευση για να δημιουργήσει γύρω της ένας άνδρας, φτάνει να είναι δυνατός. Έτσι συμβαίνει πάντα… τις δυνατές τις βρίσκεις πλάι σε δυνατούς. Όλοι οι υπόλοιποι δεν ήταν αρκετοί ή απλά δεν είχαν τα κότσια να το προσπαθήσουν.

Αυτές οι γυναίκες είναι ένα δώρο στον κόσμο… Γυναίκες που εμπνέουν, παρασύρουν, δίνουν χρώμα. Γυναίκες με σταθερές αξίες σαν λαμπερά στολίδια μέσα στη δειλία και τη μουντάδα αυτού του κόσμου. Πλάσματα παρεξηγημένα από αυτούς που δεν είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν την αλήθεια τους μέσα στο ψέμα, το πάθος τους μέσα στη μετριότητα.
Γυναίκες που δεν είναι υποτακτικές σε τίποτα άλλο παρά μόνο στο ιδανικό. Γυναίκες που έχουν τόση ανάγκη να αγαπηθούν χωρίς να ζητιανέψουν. Έτοιμες να πέσουν στη φωτιά για αυτούς που θα πιστέψουν σε αυτές .Σε κάνουν να νιώθεις, πως μπορούν στα χέρια τους να κρατήσουν όλο τον κόσμο. Κι αν σου αξίζει θα υποταθούν… όχι από αδυναμία, από σεβασμό στην αγάπη που τους δόθηκε. Και τότε θα είσαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος! Θα απολαύσεις τη μαγεία της υποταγής που έχει το «ανυπότακτο»…
Ο δικός μου τρόπος να γιορτάσω μια τόσο « παρεξηγημένη» επέτειο . Παρεξηγημένη από τις ίδιες τις γυναίκες.

Πηγή
https://www.cretalive.gr