Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

5 tips για τέλειο μακιγιάζ στο λεπτό -για σένα που βαριέσαι να βάφεσαι με τις ώρες!

Από τη Μαρία Μεϊντάνη

Είναι μέρες που ξυπνάς με όρεξη που θα ζήλευε και επαγγελματίας make up artist και άλλες που βαριέσαι μέχρι και μάσκαρα να βάλεις. Όλες τα ‘χουμε περάσει και ξέρουμε πως είναι να νυστάζεις και να πρέπει να γίνεις άνθρωπος ενώ κλείνουν τα μάτια σου. 
Γι' αυτό παρακάτω έχουμε 5 τρόπους να δείχνεις περιποιημένη, τους οποίους μπορείς να εφαρμόσεις ακόμα και πριν πιεις καφέ. Αμέ!

Έντονα χείλη

Δυνατό trend τις τελευταίες σεζόν, τα σκούρα χείλη μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις φουλ μακιγιαρισμένη ενώ στην ουσία έχεις κάνει μία μόνο κίνηση. Αν φοβάσαι ότι δε θα σου πηγαίνει, σκέψου την απόχρωση που φοράς συνήθως και απλά διάλεξε μια 2 τόνους πιο σκούρα. Πχ αν προτιμάς το ροζ, δοκίμασε ένα βαθύ φούξια.



Βάλε λίγο χρώμα

Οι σκιές ματιών βγαίνουν σε εκατοντάδες χρώματα και υπάρχει λόγος γι’ αυτό, αφού είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις χρωματάκι στο μακιγιάζ σου. Ξέχνα για λίγο τις γήινες αποχρώσεις (ναι, ταιριάζουν σε όλες αλλά κάπου τις βαριέσαι κι αυτές) και πειρματίσου με ένα δαμασκηνί, ένα πράσινο ή λίγο μπλε. Άπαξ και βρεις την απόχρωση που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών σου μετά δε θα την αλλάζεις!



The vintage way
Το vintage δεν είναι μόνο για τα ρούχα. Ο κλασικός συνδυασμός του κόκκινου κραγιόν με το eyeliner μπορεί να ξεκίνησε με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ένα στυλ όμως που κυριαρχεί μέχρι και σήμερα, αφού δίνει κύρος και μια αίσθηση femme fatale. Ιδανικό για ραντεβού, όπως καταλαβαίνεις.



Άλλαξε το eyeliner σου

Γιατί να κολλάς στο κλασικό μαύρο cat-eye; Υπάρχουν τόσες άλλες αποχρώσεις που βγαίνουν τέλειες όταν τις δοκιμάζεις. Ένα eyeliner σε navy απόχρωση θα κάνει το λευκό των ματιών σου ακόμα πιο έντονο (ιδανικό για κάτι νυσταγμένα πρωινά Δευτέρας) ενώ ένα πιο μοβ αναδεικνύει τέλεια τα πράσινα μάτια. Ακόμα, μπορείς να παίξεις και με τις υφές. Αν έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς μολύβι δοκίμασε το gel ή ακόμα και το υγρό eyeliner. Η ρουτίνα να σπάει κι όλα καλά.



Smokey, το λατρεμένο

Η πιο γρήγορη λύση αφού το αποτέλεσμα δεν απαιτεί ιδιαίτερη ακρίβεια ή τεχνική. Μπορείς απλά να τραβήξεις μερικές γραμμές στο επάνω βλέφαρο με ένα μαλακό μολύβι και στη συνέχεια να το μουτζουρώσεις με τα δάχτυλά σου. Πιο εύκολο δεν έχει. Και μη φοβάσαι ότι θα βγει πολύ βραδινό. Διάλεξε μια σκούρα καφέ ή μελιτζανί απόχρωση και θα είσαι έτοιμη για το γραφείο.



Πηγή
http://y-olo.gr