Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Βρέχει; Πώς να αποφύγετε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Όταν βρέχει τα μαλλιά σας φουντώνουν; Δείτε πως να αποφύγετε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Κάντε μια «αλογοουρά»: Λουστείτε όπως συνήθως και έπειτα απλώστε μια καλή ποσότητα μαλακτικής κρέμας μαλλιών με έλαιο καρύδας ή καστορέλαιο. Ξεπλύντε με κρύο νερό και χτενιστείτε με μια χτένα με αραιά δόντια. Χρησιμοποιείτε πάντα υφασμάτινες κορδέλες για το δέσιμο των μαλλιών αντί για λαστιχάκια, που ασκούν πίεση στις τρίχες. Βγάλτε τις μόλις τα μαλλιά σας έχουν στεγνώσει.

Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιείτε πάντα βούρτσες με φυσικές τρίχες ή χτένες με αραιά δόντια. Οι πλαστικές τρίχες μπορούν να φριζάρουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα κατά του φριζαρίσματος μετά το λούσιμο, αλλά πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Αν και μπορεί να μοιάζει προφανές, μη στεγνώνετε υπερβολικά τα μαλλιά σας επειδή αυτό θα τα φριζάρει περισσότερο. Βάλτε λίγο λάδι για τα μαλλιά. Κυρίως στις άκρες των μαλλιών.

Αφού λουστείτε, χτενίστε τα μαλλιά σας προς τα αριστερά, περιμένετε μερικά λεπτά και έπειτα χτενίστε τα προς την άλλη πλευρά. Έπειτα βουρτσίστε τα όπως συνήθως.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα, όπως σαμπουάν και μαλακτική κρέμα, που είναι ειδικά φτιαγμένα για ξηρά μαλλιά.

Αποφεύγετε τις ισιωτικές κρέμες και το σεσουάρ, επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά σας και, όπως οι βαφές, σκληραίνουν τις ίνες των τριχών.

Προσπαθήστε να μην αγγίζετε συνεχώς τα μαλλιά σας. Θα πρέπει να τα χτενίζετε μόνο όταν είναι υγρά.

Μην τρίβετε επιθετικά τα μαλλιά σας με την πετσέτα, επειδή αυτό θα μπορούσε να σπάσει τα περιτρίχια.

Βάλτε λακ. Καλύτερα πρώτα επάνω στα χέρια σας, και έπειτα τοποθετήστε τη στα μαλλιά σας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Μπορείτε να περάσετε τα δάχτυλα από τα μαλλιά σας για να τους δώσετε όγκο.

Πηγή
http://omorfamystika.gr