Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά tips πριν συμβουλευτείς διαιτολόγο

Ήρθε η στιγμή που αποφάσισες να εφαρμόσεις χωρίς να διακόψεις μία ισοζυγισμένη διατροφής. Ξεκίνα από σήμερα αφού είναι μέσα στους στόχους που θέλεις να υλοποιήσεις και μην χάνεις άλλο χρόνο. Μην περιμένεις την επόμενη εβδομάδα ή την επομένη Δευτέρα. Τώρα είναι η στιγμή αρκεί να το θες. Μέχρι να συμβουλευτείς ένα διαιτολόγο/ διατροφολόγο για να σε καθοδηγήσει μπορείς να μάθεις κάποια tips που μπορούν να σε βοηθήσουν.


1.Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις είναι ίσως η σημαντικότερη συνήθεια που πρέπει να εφαρμόσεις έτσι ώστε να ελέγξεις το βάρος σου. Η ανεπαρκής κατανάλωση νερού επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο πιο πολύ νερό χρειάζεσαι. Να έχεις μαζί σου συνεχώς μια μικρή μπουκάλα νερό.
2.Εάν οπωσδήποτε μετά το φαγητό θες να φας κάτι δοκίμασε να φας ένα λαχανικό ή να βουρτσίσεις τα δόντια σου.
3.Μην αφήνεις πίσω τους υδατάνθρακες που είναι η κύρια πηγή ενέργειας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε ένα γεύμα μπορείς να συνδυάσεις ψωμί μαζί με ρύζι ή πατάτα.
4.Γίνε Αγγλίδα στις ώρες που έχεις τα γεύματα σου. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο τυπική γίνεται στις ώρες των γευμάτων σου. Το να είσαι οργανωμένη θα σε βοηθήσει πολύ σε μια μέρα που είσαι πολύ πιεσμένη.
5.Να τρως πιο πολλά φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα θα σε βοηθήσουν έτσι ώστε να μην λιγουρεύεσαι άλλες ανθυγιεινές επιλογές, ενώ τα λαχανικά είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες και αποτελούν ιδανικά σνακ.
6.Μην αφήνεις πίσω το πρωινό σου! Οργάνωσε το έτσι ώστε να το απολαμβάνεις. Βάλε στο πρωινό σου ολικής αλέσεως δημητριακά μαζί με κάποια πρωτεΐνη. Να το υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου αφού παράλληλα θα σου δίνει ενέργεια!
7.Μην το παρακάνεις τα Σαββατοκύριακα! Ποιος είπε ότι μπορείς να έχεις cheat daysχωρίς να επηρεάσεις το βάρος σου; Εάν συνηθίζεις να περνάς δυο ολόκληρες μέρες τρώγοντας επιλογές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά προσπάθησε να περιορίσεις λίγο τα Σαββατοκύριακα σου!
8.Απόφευγε αλκοόλ αλλά και τα καλοκαιρινά δροσερά κοκτέιλ. Εάν έχεις πιεί αρκετά μια νύχτα, την επομένη μέρα πιες μπόλικο νερό.
9.Backup plan! Εάν έχεις κοινωνικές υποχρεώσεις, προσπάθησε πριν τις εξόδους σου να έχεις ένα μικρό γεύμα ή σνακ για να σου μειώσει την όρεξη.

10.Όταν είσαι εκτός σπιτιού προσπάθησε να μην φας όλη σου την μερίδα, αφού το πιο πιθανό να είναι το διπλάσιο από αυτό που τρως συνήθως. Για να χορτάσεις πιο εύκολα στα συνοδευτικά σου πάντοτε να έχεις μαζί και 
σαλάτα ή βραστά λαχανικά.

11.Αν θες να φας επιδόρπιο διάλεξε μια λογική ποσότητα και μοίρασε το με ένα φίλο.

12.Εάν τα γλυκά είναι μια καθημερινή συνήθεια, προσπάθησε να μην φας για 3-4 μέρες. Δες τι κατάφερες θύμισε του εαυτού σου μέχρι που έφτασες και συνέχισε!
13.Μην ζυγίζεσαι καθημερινά! Προσπάθησε να ζυγίζεσαι μόνο ένα πρωινό την εβδομάδα. Λόγω του ότι το βάρος μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες θα ήταν καλύτερο να κάνεις μετρήσεις σώματος σε ειδικούς.

14.Εάν έχεις ξεφύγει μια μέρα από την διατροφή σου μην σε παίρνει από κάτω, νομίζοντας ότι καταστράφηκε η προσπάθεια σου. Κάνε μια υγιεινή επιλογή στο ακριβώς επόμενο σου γεύμα.

15.Ακόμη και εάν δεν γυμνάζεσαι προσπάθησε να καταγράφεις τα βήματα που κάνεις στο κινητό ημερησίως και αυτό απο μόνο του θα σε βοηθήσει να κινείσαι πιο πολύ.

16.Προσπάθησε να περνάς χρόνο με άτομα που έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα και επηρεάζοντας σε έτσι μόνο θετικά.

Tip Διαιτολόγου :
Μην προσπαθείς να χάσεις βάρος ακολουθώντας ακραίες δίαιτες που χάνεις απότομα βάρος. Ένα ισοζυγισμένο πρόγραμμα είναι πολύ καλύτερο για τη υγεία και παρόλο που θα χάνεις κιλά ίσως με πιο αργό ρυθμό, πιθανότερο να το διατηρήσεις πιο πολύ καιρό. Σημασία δεν έχει μόνο το βάρος αλλά να σου είναι κάτι ευχάριστο που παράλληλα μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και την υγεία σου.

Πηγή
https://www.limeandlife.com