Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Οι καρδιές και τα χρώματα τους

Από τον Αντώνης Πουλινάκη

Οι καρδιές είναι σαν τα λουλούδια.Χρωματιστές και με προσωπικότητα.

Την κόκκινη καρδιά μην τη φοβάσαι. Είναι η μικρότερη σε ηλικία απ’ όλες. Να την προσέχεις σαν τα μάτια σου. Είναι πολύ ευαίσθητη, ντροπαλή και αγνή και τόσο αθώα. Είναι άβγαλτη, δεν έχει ζήσει πολλά και ξέρει συνέχεια να αγαπά. Ερωτεύεται πολύ εύκολα. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις είναι μαθήτρια ή φοιτήτρια.

Η θαλασσιά καρδιά είναι η ονειροπόλα. Βρίσκεται συνέχεια στο κόσμο που έχει φτιάξει η ίδια για να ζήσει. Είναι πρόσχαρη αλλά ιδιότροπη, γι αυτό και δύσκολα την κατακτάς. Εάν τα καταφέρεις όμως, θα τη λατρέψεις. Μπορεί να σε ταξιδέψει σε ατέλειωτους ωκεανούς και στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού. Θα σου ζωγραφίσει ό,τι επιθυμεί η ψυχή σου καθώς είναι μια επιτυχημένη ζωγράφος.

Η λευκή καρδιά είναι η καθαρή κι ευγενική καρδιά. Η ιδανικότερη σύντροφος και η καλύτερη σου φίλη. Ποτέ δεν ψάχνει να κρυφτεί και πάντα θα σε κοιτάξει στα μάτια. Είναι ευαίσθητη πολύ και σου ζητάει μόνο μια αγκαλιά για να κρυφτεί. Πολλοί λένε ότι είναι η συχνότερη από όλες τις καρδιές. Είναι δασκάλα γιατί της αρέσουν πολύ τα παιδιά.

Τη μαύρη καρδιά να τη φοβάσαι. Η υποκρισία και η κακία είναι το βασικό της συστατικό, σε λερώνει πολύ εύκολα και θα σε προδώσει με την πρώτη ευκαιρία, χωρίς να το καταλάβεις. Έχει καθαρό πρόσωπο αλλά κακή ψυχή. Φυσικά επαγγέλλεται την ηθοποιό.

Υπάρχει και η ροζ καρδιά. Αυτή που ήταν κατάλευκη και τη χτύπησε ο έρωτας και ξαφνικά άρχισε σιγά-σιγά να κοκκινίζει. Δε βλέπει μπροστά της κι είναι ανεπηρέαστη από κάθε άλλου χρώματος καρδιά. Είναι επιρρεπής στα λάθη αλλά πάντα έχει μια φίλη – λευκή καρδιά που θα την κοιτάξει στα μάτια για να τη συνετίσει. Συνήθως είναι άνεργη επειδή μόλις παράτησε τη δουλειά της για να ζήσει τον έρωτά της.


Τέλος, υπάρχει και μια καρδιά που χρειάζεται βοήθεια.
Η γκρίζα, η πληγωμένη! Πολλές φορές ο χωρισμός τη βρίσκει τελείως μόνη, καθώς έκανε πέρα τους φίλους της για χάρη του έρωτα. 
Οι λευκές, οι κόκκινες κι οι θαλασσιές καρδιές, ακόμα και οι άλλες φίλες γκρίζες καρδιές όμως θα σταθούν στη φίλη τους και θα την παρηγορήσουν και θα κλάψουν μαζί της. Οι μαύρες καρδιές θα χαρούν από την κακία τους και οι ροζ – φίλες καρδιές θα συνεχίσουν να ζουν τον έρωτά τους σα να μη συμβαίνει τίποτα…

Εσύ, τι χρώμα καρδιά κουβαλάς;

Πηγή
http://metaximas.org