Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για γυμναστική αν θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Ίσως οι περισσότεροι θεωρούν πως για να αποκτήσουν ένα υγιές και σφιγηλό σώμα, χρειάζονται πολλές ώρες γυμναστικής καθημερινά, συνοδευόμενες από αρκετές στερήσεις. Και ποιος δεν θα ήθελε να αποκτήσει το σώμα των ονείρων του, χωρίς πολύ κόπο και εξαντλητική άθληση;
Αυτό που μάλλον θα ακουγόταν σαν όνειρο για κάποιους που θα ήθελαν να χάσουν τα περιττά κιλά ευκολότερα, έρχεται να μας το επιβεβαιώσει μια βρετανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία η στρατηγική άθληση σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, μπορεί να αυξήσει κατά 20% τα αποτελέσματα στην καύση του λίπους.
Αν και είμαστε σίγουροι ότι στο άκουσμα “πρωινή γυμναστική” οι περισσότεροι θα δυσανασχετούσαν, η μελέτη υποστηρίζει ότι η ιδανική ώρα της ημέρας για θεαματική αύξηση της καύσης του λίπους στον οργανισμό μας, είναι ακριβώς πριν από το πρωινό.
Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι η σωματική κόπωση θα κάνει την εμφάνισή της κάνοντάς μας δυσλειτουργικούς όλη την υπόλοιπη ημέρα μετά την πρωινή γυμναστική, στην πραγματικότητα προκαλεί την έκκριση ενδορφινών στον εγκέφαλο, γεμίζοντάς μας δύναμη, ευεξία και ενέργεια.
Παράλληλα, αυξάνουν τη διάθεση ενώ μειώνουν τη νευρικότητα και το άγχος. Έτσι, εκτός από την αύξηση του μεταβολισμού, η διάθεση και η 
ενέργειά μας, βρίσκονται στα ύψη όλη την υπόλοιπη ημέρα μας.
Αν χρειάζεται να σας πείσουμε για τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής με άδειο στομάχι, τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους.
Όλοι όσοι έχουν δοκιμάσει να ασκηθούν νηστικοί το πρωί, βλέπουν τη διαφορά στο σώμα τους τόσο γρήγορα που τα αποτελέσματα τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν.
Γιατί υπάρχει όμως τέτοια απόκλιση στην απώλεια λίπους ανάλογα με την ώρα που θα επιλέξουμε να αθληθούμε;

Αυτό συμβαίνει, καθώς για να χάσει λίπος ο οργανισμός μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο σωματικό αποθηκευμένο σε σύγκριση με τα λιπαρά που λαμβάνουμε από τις τροφές. Με την άσκηση πριν το πρωινό, ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργειας που δαπανά ο οργανισμός μας προέρχεται από το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα μας.
Ωστόσο η γυμναστική με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκαιρο αίσθημα αδυναμίας ή και σε ελαφριά ζαλάδα, επομένως μη πιέσετε τον οργανισμό σας αν διαπιστώσετε ότι δεν σας ταιριάζει. Αν θέλετε, λοιπόν, να δείτε καλύτερα αποτελέσματα ως προς την απώλεια βάρους, επιλέξτε την πρωινή άσκηση πριν την κατανάλωση τροφής.

Πηγή
https://enallaktikidrasi.com/