Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Είναι ευλογία να έχεις αληθινούς φίλους

Από τη Στέλλα Α.

Άνθρωποι ξεχωριστοί, ιδιαίτεροι και μοναδικοί. Άνθρωποι διαμάντια που μπαίνουν στη ζωή μας από το πουθενά για να μας δώσουν ότι δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα. Εισβάλουν στην καθημερινότητα μας και σαν ανεμοθύελλα φέρνουν τα πάνω κάτω για το καλό.
Στέκονται δίπλα μας με δύναμη και περίσσια χάρη, πότε μας κρατούν και πότε μας αφήνουν από το χέρι. Όχι για να πέσουμε μα για να βαδίσουμε μονάχοι σε δύσβατες πλαγιές και σε ισιάδι, να δούνε αντοχές μα και ισορροπίες. 

Αν χρειαστεί είναι πάντα εδώ ως στήριγμα, ακόμη και από χιλιόμετρα μακριά νοερά βρίσκονται πάντα δύο βήματα δίπλα και πίσω μας. Με προσοχή παρατηρούν, ακούνε και νιώθουν την κάθε κίνηση, χαρά και λύπη. 

Άνθρωποι αληθινοί με κρυστάλλινες ψυχές που ποτέ δεν θα μας προδώσουν μήτε θα θυμώσουν, για λίγο μονάχα μπορεί τόσο ώστε να καταλάβουμε λάθη και αξίες. Μα ποτέ δεν φεύγουν, πονούν με κάθε δάκρυ και χαίρονται με κάθε γέλιο μας. Φαντάζουν αυστηροί, ενίοτε ίσως και σκληροί όμως η καρδιά τους είναι σαν μωρού παιδιού. 

Άνθρωποι που πληγώθηκαν και σύρθηκαν σαν λαβωμένα αγρίμια στις κατακόμβες της ψυχής τους μα μονάχα αγάπη έμαθαν να δίνουν. Δεν γνωρίζουν από μίσος, ούτε από κακία και ας βίωσαν τη σκληρή πλευρά της ζωής. Ας μην αντάμωσαν χαρές ούτε αγάπες, ας είδαν την ασχήμια, αυτοί μονάχα ομορφιές γνωρίζουν απλόχερα να μοιράζουν.

Κάποιοι λίγοι άνθρωποι λοιπόν που ονομάζονται φίλοι αληθινοί. Αυτοί οι κάποιοι αφανείς ήρωες που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της ανθρωπιάς.

Αυτοί οι κάποιοι λίγοι που δίνουν νόημα στη κάθε στιγμή μας.

Ευλογημένοι όσοι συνάντησαν στο πέρας έναν από δαύτους.

Ευλογημένη εγώ που συνάντησα εσένα.


Πηγή
http://metaximas.org